Regulament

Regulament

REGULAMENTUL VA FI ACTUALIZAT, IN FUNCTIE DE E(IN)VOLUTIA CONDITIILOR SANITARE 

IN CONFORMITATE CU REGLEMENTARILE EMISE DE CNSU/mts/ ms, IN APROPIEREA DATELOR DE DESFASURARE.

Zona de tranzit :

Accesul in zona de tranzit se va face purtand casca de ciclism prinsa pe cap , insotit de bicicleta si echipamentul de alergare.

Echipamentul va fi depozitat in spatiul destinat fiecarui sportiv (cutie din carton numerotata) . Nu este permisa depozitarea niciunui echipament in afara cutiei  alocate. In timpul cursei nerespectarea acestei reguli duce la penalizari.

La categoriile de copii 9-10 verificarea bicicletelor la intrarea in zona de tranzit se va face in prezenta team-managerului. (pot aparea mici probleme care pot fi rezolvate de insotitor)

Echipamentul folosit la segmentul de bicicleta va fi depozitat pe aceasta : casca desfacuta , pantofii prinsi in pedale (cu exceptia copiilor 9-12ani), numarul de concurs si eventual ochelarii de ciclism.

In zona de tranzit delimitata de liniile de urcare si coborare nu este permisa rularea pe bicicleta in nicio situatie,  nici chiar in afara cursei.

Recomandare : programati intrarea in zona de tranzit din timp pentru a evita aglomeratia si pentru a avea suficient timp pentru incalzire. Pentru incalzire e bine sa aveti si o a doua pereche de incaltaminte.

 Inot 

  • În timpul probei de înot este obligatorie purtarea căştii de înot.
  • În timpul probei de înot participantii poarta numere tip tatuaj.
  • Se va înota prin exteriorul spaţiului marcat de organizatori prin balize in sens invers acelor de ceasornic
  • Nu este permis înotul cu alte echipamente ajutătoare, cu excepţia costumului de neopren (in cazul in care acesta este permis), a căştii şi a ochelarilor de înot.
  • În caz de crampe musculare sau orice alt inconvenient concurentul poate să ceară de la una din barcile care supraveghează proba, sa fie dus la mal, situatie in care concurentul va fi declarat DNF.
  • Dacă apa are sub 16 grade C, costumul de neopren este obligatoriu peentru toate categoriile (regulament ITU2018 pag 26)
  • Dacă apa are peste 20 grade C pentru Elit /Juniori/ Cadeti  , respectiv 22 grade C pentru amatori costumul de neopren NU este permis.
  • Organizatorii vor anunţa temperatura apei cu o ora înainte de concurs.

 

CICLISM

Concursul va fi o competitie Draft – legal deci mersul în pluton (la plasă)  va fi permis. In competitia destinata copiilor nu este permis acest lucru.

Nu este admis mersul in pluton intre categoriile masculin si feminin sau intre atleti aflati in ture diferite.

La categoriile de copii 9-10 ani este permisa numai folosirea bicicletelor de tip MTB cu  roata maxima de 26″.

Pentru toate celelalte categorii este permisă folosirea bicicletelor de şosea, MTB, ciclocross sau orice alt tip de bicicletă cu propulsie umană, în afară de bicicletele cu schimbatoare si frane pe pe aerobare si roti pline , numarul minim de spite fiind 12/roata. Sunt acceptate si cele cu frana pe disc. Folosirea aerobarelor tradiţionale va fi permisă. Lungimea acestora nu va depasi linia schimbatoarelor. La categoriile 11-12 ani nu este permisa folosirea dispozitivelor de prindere tip SPD si/sau a aerobarelor.

Nu este permis a se concura cu alta bicicleta decat cea cu care s-a inscris. Nu este permis ajutorul intre concurenti sau schimbarea bicicletelor intre acestia in timpul cursei.

Folosirea căştii de bicicletă este obligatorie la toate categoriile. Casca de ciclism va purta obligatoriu numarul de concurs sub forma unui stickere autoadezive (fata) Este interzis conform regulamentului orice contact al atletului cu bicicleta fara a avea casca prinsa pe cap. Sunt interzise castile care acopera urechile. De asemenea nu este permisa folosirea camerelor video montate pe casca de ciclism decat cu aprobarea arbitrului principal de concurs.

Daca aveti indoieli asupra corectitudinii echipamentului, puteti intreba arbitrul principal de concurs dupa sedinta tehnica.

Purtarea numărului de concurs într-un loc vizibil este obligatorie.

Nu este permisă folosirea de instrumente electronice ,mp3 player, telefon mobil, dispozitive de comunicatie etc.

 ALERGARE

Este interzisă alergarea la bustul gol. De asemenea este interzisa alergarea atletului purtand casca de bicicleta pe cap.

Purtarea numărului de concurs într-un loc vizibil (în faţă) este obligatorie.

Atletul  nu poate fi condus, asistat sau ajutat pe traseu de nici o altă persoană  şi nici de un membru al ştafetei din care face parte si nici nu poate alerga impreuna cu un alt atlet aflat intr-o alta tura.   Nu este permisă folosirea de instrumente electronice – mp3 player, telefon mobil, dispozitive de comunicatie etc.

drEpturi de imagine 

Drepturile de imagine ale concursului apartin ACS Master Swim and Tri. Nici o imagine din cadrul concursului nu poate fi reprodusa in scop comercial fara acordul scris al detinatorului drepturilor.

DIRECTORUL CONCURSULUI : DANIEL NISTOROIU

Tehnical director : Cristian mihaltan – arbitru ITU nivel 2